PPM Oost investeert

PPM Oost investeert

Press release | Arnhem, 1st March 2008 (in dutch)

PPM Oost investeert in innovatieve analytische kennis en technologieën voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en op het gebied van moleculaire diagnostiek.

 

Spinnovation Analytical BV levert hoogwaardige analytische service aan industrieën werkzaam op het gebied van de farmacie, chemie, en voeding. Het ondersteunt haar klanten door het overdragen van nieuwe kennis en technologieën, waardoor deze in staat zijn hun innovatieve kracht te vergroten. Spinnovation Analytical BV's expertise en kernactiviteiten richten zich op Nucleaire Magnetische Resonantie (NMR) en Massa Spectroscopie (MS).Het bedrijft heeft eind 2007 geinvesteerd in de nieuwste generatie van "hyphenated" analytische technologieën, hetgeen betekent dat de verschillende technologieën aan elkaar gekoppeld zijn en bovendien in staat zijn "met elkaar te communiceren". Dit geïntegreerde hoogtechnologisch analytisch instrumentarium focuseert op de identificatie van kleine moleculen en de analyse van de zuiverheid van moleculen afkomstig uit de verschillende industrieën om zo te komen tot innovatie van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen (Drug Discovery) en op het gebied van moleculaire diagnostiek.

De innovatieve mogelijkheden van dit apparaat zijn evenwel nog lang niet uitgeput. Daarom gaat Spinnovation nieuwe toepassingen ontwikkelen waarmee bedrijven en laboratoria nog snellere en betrouwbaardere analyses kunnen uitvoeren. Dit zal sommige klinische onderzoeken overbodig maken waardoor bedrijven tijdens de productontwikkeling tijd en geld kunnen besparen. Met die vertaalslag tussen fundamenteel onderzoek en praktische toepassing wil Spinnovation niet alleen opdrachten voor hoogwaardig contractonderzoek verwerven maar ook met eigen applicaties een plek veroveren in de markt van (NMR/MS) analytische methoden.

"Het commercialiseren van contractonderzoek is een schoolvoorbeeld van de kenniseconomie. Hierbij gaat het erom dat wetenschappers ook ondernemers worden en met hun kennis de markt opgaan. Vooral als die kennis wordt omgezet in innovaties die de kwaliteit en kwantiteit van allerlei onderzoeken alleen nog maar zullen verhogen. De ambities van Spinnovation komen overeen met die van Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost) die investeert in toekomstgerichte hightech bedrijven in Oost-Nederland. Dat Spinnovation toegang heeft tot het unieke NMR platform van de Radboud Universiteit waarvan Spinnovation Analytical BV een spin off is, en daarmee onderdeel van Health Valley, maakt dit zakelijk initiatief extra interessant", aldus Marius Prins, directeur PPM Oost.

 
 

Spinnovation Analytical is part of Sinensis Life Sciences

visit website x